Începe „recensământul” profesorilor vaccinați

31 august 2021 15:13   Național
Ultima actualizare:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le cere profesorilor să raporteze dacă s-au vaccinat sau nu.

Începând de mâine, 1 septembrie, vor fi distribuite la nivelul școlilor formulare cu întrebări privind vaccinarea, pe care cadrele didactice trebuie să le completeze. Până la 8 septembrie, datele vor fi colectate la nivelul fiecărei școli, apoi centralizate la nivel județean și național. „Ultima raportare ne-a arătat că avem peste 185.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de peste 300.000, adică un procent de peste 60%”, a declarat Sorin Cîmpeanu. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, recomandă părinților să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați. „Ca să fie o chestiune transparentă şi ca şcolile să promoveze mai mult vaccinarea în rândurile profesorilor”, a explicat ministrul.

Și părinții primesc formulare cu întrebări privind vaccinarea

La rândul lor, și părinții vor primi formulare cu întrebări privind intenția de vaccinare a copiilor. Formularele conțin două întrebări simple: „Copilul este vaccinat, sau nu?” și, în cazul în care nu este vaccinat, „Ați fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”. Răspunsurile vor ajunge la DSP-uri și, în cazul în care sunt peste 50 de elevi care doresc să se vaccineze într-o școală, autoritățile pot organiza echipe mobile de vaccinare în cadrul instituțiilor de învățământ.

Potrivit ultimelor date, sunt imunizați aproape 35.000 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani (5%), și 153.000 de adolescenți între 16 și 19 ani (20%).

Mai multe