Închisoarea îl sărăceşte pe Gigi Becali

6 noiembrie 2014 21:09   Național
Ultima actualizare:

Adio, libertate! Adio, avere! De când e la puşcărie, conturile lui Gigi Becali s-au redus simţitor. Nu e singurul care a “sărăcit” după gratii. Nici afacerile lui Cristi Borcea nu merg prea bine.

În mai 2013, când a fost încarcerat, Gigi Becali se putea lăuda cu una dintre cele mai mari averi din România. Se afla pe locul 22 în Top Forbes 500 miliardari, cu o avere de 145 de milioane de euro. Situaţia s-a schimbat mult însă de când a fost arestat. Chiar dacă patronul Stelei comandă din puşcărie fiecare mişcare a banilor săi, transferuri de jucători, vânzări şi cumpărări de terenuri sau noi achiziţii de oi, se pare că nu o face la fel de bine ca în libertate. Conform ediţiei din acest an a Forbes, Becali a căzut pe locul 76 cu o avere de “numai” 49 milioane euro. Asta înseamnă că în cele 18 luni de când se află după gratii s-au volatilizat câte 5 milioane de euro pe lună. 

Nici finul său, Cristi Borcea nu stă mai bine. Înainte de a fi încarcerat, în primăvara acestui an, omul de afaceri avea o avere de 35 milioane de euro. Gurile rele spun că decizia de a-şi lăsa fosta şi actuala nevastă să-şi gestioneze împreună afacerile nu a fost tocmai fericită. Mihaela Borcea şi Alina Borcea, fostă Vidican, au deschis fiecare câte un ştrand în Bucureşti, dar câştigurile nu ar fi fost pe măsura investiţiilor. 

Click! SPUNE:

Gigi Becali este în închisoare din 20 mai 2013, când a fost condamnat la trei ani cu executare în urma schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării. Acesta trebuie să stea în total după gratii trei ani şi şase luni din cauza unui spor primit după ce a fost condamnat şi în Dosarul Valiza.

Click! SPUNE:

Cristi Borcea a fost arestat în acest an, pe 4 martie, în urma condamnării la şase ani şi patru luni în Dosarul Transferurilor. Fostului acţionar al lui Dinamo i s-a confiscat şi suma de 1,2 milioane de euro şi în anumite condiţii poate ieşi din închisoare în aproximativ trei ani. 

Mai multe