Incredibil! Omul acesta are 68 de ani

22 august 2018 14:58   Național
Ultima actualizare:

Arată mai bine ca un tânăr de 20 de ani și poate fi un model pentru mulți. În loc să-și petreacă ziua în parc sau alături de nepoți, la fel ca cei de vârsta lui, Vasile Șerban, 68 de ani, merge la sala de forță. Asta a făcut o viață întreagă și nu are de gând să renunțe atâta timp cât mai poate.

Viața fără sport e ca viața fără aer, adică inexistentă. Asta crede Vasile Șerban, din Năvodari, căruia de mic i-a plăcut să facă mișcare.

A practicat fotbalul, handbalul, dar și atletismul, însă, pe la 36 de ani și-a dat seama că cel mai bine se simte atunci când trage de fiare.

Timp de zece ani și-a lucrat mușchii acasă, la niște aparate sudate de el, pentru că nu existau săli de forță. După mulți ani de muncă și alimentație sănătoasă, bărbatul a reușit să facă performanță în culturism.

Face culturism de la 36 de ani

Primul concurs la care s-a înscris a fost în 2004, după care premiile au început să curgă. A fost campion balcanic, medaliat european și de 13 ori campion al României. Iar condiția fizică nu și-a pierdut-o nici la 68 de ani.

Este un pachet de mușchi și unde mai pui că nu s-a restras nici din competiții. Anul trecut a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial de Culturism și acum se pregătește intens pentru Diamond Cup România, o competiție care va avea loc în perioada 7-9 septembrie, în București. Putem spune despre Vasile că este cel mai bătrân culturist din România.

Sfaturi pentru a avea un trup de vis

”Este la îndemâna oricui să arate așa, dacă duci o viață  cumpătată, fără excese, cu o alimentație corespunzătoare și o vizită la sport. Eu, unul, nu-mi imaginez viața fără sală, dar nici înainte nu-mi imaginam viața fără sport. Mă antrenez în fiecare zi ca și când aș avea în față o competiție. Culturismul este născut din fiare, durere și sudoare, dar te răsplătește prin armonie, eleganță și rafinament”, a declarat sportivul pentru ziuaconstanta.ro.

Înainte să se transforme într-un ”uriaș” Vasile a lucrat la Petromidia. Acum, este antrenor de fitness și spune că vârsta propice la care e bine să începi acest sport este 18-20 de ani.  

Mai multe