Incredibil! "Preotul" era complet gol pe sub sutană. Ce explicaţie le-a dat poliţiştilor

4 iulie 2014 13:01   Național
Ultima actualizare:

A furat veșminte preoțești din biserică și s-a îmbrăcat. S-a plimbat așa prin Centrul Capitalei, iar polițiștii au constatat cu stupoare că pe sub sutană, hoțul era gol.

Un bărbat de 35 de ani, care a furat veșminte preoțești din altarul unei biserici, a fost prins, joi noaptea, de agenții Poliției Locale a Municipiului București. Acesta a fost găsit în timp ce se plimba prin oraș îmbrăcat cu o sutană și o mantie albă pe care era cusută o cruce aurită. Pe sub hainele preoteşti, aceasta nu purta  nimic.

Tânărul a recunoscut că stiharul cu care era îmbrăcat, precum și celelalte obiecte bisericești, erau furate dintr-un lăcaș de cult din zona Centrului Capitalei. La fața locului, agenții au descoperit ușile forțate, hainele tânărului (o pereche de blugi, un tricou și o haină) aruncate în mijlocul lăcașului și altarul răvășit. El a declarat că vroia doar să se plimbe prin București îmbrăcat, de sărbătoare, ca preoții.

Tânărul este din județul Iași, a sosit în București în urmă cu câteva săptămâni și nu are adăpost. Bărbatul a fost predate polițiștilor de la Secția 10, iar pe numele său a depusă o plângere.

Mai multe