Incredibil! Și morții votează președintele

16 noiembrie 2014 14:47   Național
Ultima actualizare:

CNP-uri greșite sau ale unor persoane decedate. Asta s-a găsit la o primă verificare a listelor speciale, anunță vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu. În plus, o brașoveancă a dat cu ochii pe lista de vot de numele soțului său, mort de patru ani.

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, azi, într-o conferință de presă, că ACL a descoperit în București Coduri Numerice Personale greșit completate în listele suplimentare, iar Mihai Atănăsoaie a susţinut că a descoperit CNP-uri ale unor decedați.”Cea mai mare neregulă constatată în București sunt listele suplimentare pe care am început să le verificăm și sunt foarte multe CNP-uri care sunt prost înregistrate. Asta înseamnă că președinții secțiilor de votare care s-au ocupat de înregistrarea pe listele suplimentare a celor care nu erau din secția de votare fie au greșit CNP-ul. Dacă vom constata că sunt mai mult de două CNP-uri greșite, dintre cei care au votat pe listele suplimentare, o să o trecem la rea voință și o să facem plângeri penale împotriva tuturor președinților secțiilor de votare unde CNP-urile sunt greșite”, a spus Atanasiu. El a precizat că ACL deține un soft prin care sunt înregistrate CNP-urile de pe listele suplimentare pentru a descoperi dacă este vorba de vot multiplu. Vicepreședintele PDL București Mihai Atănăsoaie a susţinut că pe listele suplimentare din sectorul 2 din București există CNP-uri ale unor persoane decedate.

Și-a găsit pe liste soțul decedat

Mai mult, o femeie care a mers să voteze la secţia amenajată la Şcoala generală nr. 14 din Braşov a descoperit că numele soțului său ,care a murit în urmă cu patru ani  figurează pe listele electorale permanente, ea făcând o solicitare pentru a afla dacă acesta ”a votat” în primul tur al alegerilor. Braşoveanca a făcut acum trei cereri scrise: una către Primăria Braşov, pentru a fi radiat numele bărbatului din listele electorale, o a doua cerere către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a verifica dacă a votat altcineva în locul acestuia la turul I şi a treia cerere către aceeaşi autoritate, pentru a verifica dacă a votat altcineva în numele ei, deoarece avea actele de identitate expirate.

Mai multe