Infectaţi cu Salmonella, după ce au mâncat carne din Auchan Constanţa
Şase din cele 12 persoane internate la Constanţa după ce au mâncat preparate de la sectorul de gastronomie al Auchan au avut toxiinfecţie alimentară cu Salmonella.
În urma investigației epidemiologice, reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au stabilit că aceste persoane au consumat preparate de la Auchan în 22, 23 și 24 decembrie, printre mâncărurile respective aflându-se musaca de cartofi cu carne de porc sau pasăre, carne de pui la grătar cu cartofi prăjiți, pizza, fasole cu cârnați, scrie Mediafax. Hipermarketul a fost amendat de DSP cu 30.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor. În secţie s-au găsit germeni şi bacterii, inclusiv în probe luate de la angajaţi. Rezultatele au arătat că pe tocătorul de carne erau bacterii coliforme, iar pe masa de inox, pe ușa de interior a frigiderului, pe cuțitul de inox erau germeni periculoşi peste limitele admise.