Îngeraşul ăsta a fost aruncat la gunoi!

10 mai 2016 22:33   Național
Ultima actualizare:

A avut zile! Un îngeraş abia venit pe lume a avut parte de momente cumplite. A fost aruncat la gunoi de propria mamă, care nu l-a dorit. Plânsetul de bebeluş i-a atras atenţia unei femei. Aşa, ea şi-a dat seama că într-o pungă e un suflet.

Gestul cumplit al unei femei din Capitală i-a şocat pe mulţi. La doar câteva zile după ce a născut o fetiţă frumoasă, a băgat-o într-o pungă şi a aruncat-o lângă o pubelă. Scâncetele de foame i-au atras atenţia unei bucureştence care trecea prin zonă, pe Bd. Ion Mihalache nr. 58.

S-a oprit, s-a uitat în pungă, iar când a dat cu ochii de micuţă şi-a făcut cruce. A luat-o imediat în braţe şi a dus-o acasă. Era ora 20.00 când a găsit-o.

“Am auzit un plânset de bebeluş şi m-am dus să văd ce se întâmplă. Fetiţa era într-o pungă de plastic de la Carrefour. Când am luat-o în braţe, s-a liniştit. Am dus-o în casă, i-am pus o suzetă şi imediat au venit echipajele de ambulanţă. Era îmbrăcată cu o pijama de maternitate”, ne-a povestit Adriana, femeia care a salvat copilul.

Aceasta are de gând să meargă, împreună cu soţul ei, la spital ca să o vadă pe micuţă şi chiar să o boteze. “I-aş pune numele Ana”, spune femeia, care este mamă a doi băieţi, unul de 5 ani şi un altul de doar un an. Şi medicii de la Maternitatea Polizu, acolo unde se află acum bebeluşul, spun că e născut într-un spital şi nu acasă.

Oamenii din zonă sunt terifiaţi şi se tot gândesc cine ar fi putut comite un astfel de gest. “Nu avem nici o vecină care să fi fost însărcinată, dar e posibil ca vreo elevă de la Liceul Tudor Vianu, care se află lângă blocul nostru, să fie mama pe care o caută Poliţia. Elevii se strâng în gaşcă chiar în faţa scării”, este de părere Maria Dragomir, una dintre locatarele blocului 3, de la nr. 58. Acum se fac demersuri pentru a fi găsită mama. “Cazul a fost înregistrat ca tentativă de omor. Femeia riscă între 10 şi 20 de ani de puşcărie”, ne-a declarat Bogdan Ghebaur, de la Poliţia Capitalei.

«E sănătoasă şi mănâncă»

”Pompierii-paramedici au găsit bebeluşul în stare bună, părea îngrijit şi hrănit şi l-au transportat la Spitalul Polizu. La o primă estimare, bebeluşa are doar 5-6 zile de viaţă”, ne-a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov. “Bebeluşul nu are mai mult de 4 zile. E de o frumuseţe angelică. Nu are nici un fel de urme de violenţă, nu a suferit nici o traumă. După 12 ore de când se află la noi şi după îngrijiri specifice, fetiţa mănâncă şi răspunde la toţi stimulii”, ne-a declarat şi managerul Maternităţii Polizu, profesor doctor Nicolae Suciu.

Alte trei cazuri, doar în 2016

Acesta nu este un caz izolat. De la începutul anului, alte trei mame s-au transformat în monştri.În noaptea de Revelion, o asistentă din Petroşani şi-a aruncat nou-născutul la gunoi. A murit îngheţat de frig.Pe 12 martie, o elevă de 18 ani din Gherla şi-a abandonat fătul la groapa de gunoi. Acesta a fost găsit mort.Pe 20 martie, o româncă aflată la muncă în Italia a recurs la acelaşi gest, doar că s-a întors să-şi ia bebeluşul dintre resturile menajere, după ce a mustrat-o conştiinţa.

Mai multe