Îngerașul ăsta de 2 ani a fost lăsat singur în pădure

27 octombrie 2017 12:49   Național
Ultima actualizare:

Cu sufletul la gură au stat, joi seară (26 octombrie), sute de persoane din comuna Dumbrava, sat Zănoaga. Un apel disperat, primit pe 112, anunța dispariția unei fetițe de doar 2 ani. Micuța era de negăsit după ce a dispărut într-o pădure plină de animale sălbatice.

Inițial, mama minorei Ana Maria (2 ani) a povestit anchetatorilor că a lăsat-o în spatele casei, aflată lângă pădure, preț de câteva clipe ca să ia ceva din imobil. Când s-a întors, copila nu mai era.

Primarul spune că are altă bănuială.

“ Mama era băută și a plecat de acasă. A luat cu ea acte, haine, pătură. Cred că a adormit în pădure și așa copilul a plecat de lângă ea. Nouă ne-a zis că a ajuns undeva pe o pantă și nu putea să urce, a dus întâi copilul, l-a pus acolo, și s-a întors după bagaje și când a revenit fata nu mai era”, a povestit Marian Apostol, primarul din Dumbrava.

Cert este că forțe impresionante s-au mobilizat. Zeci de jandarmi, polițiști și pompieri, iar alături de ei peste 100 de localnici. În ajutor, era pregătit să intervină și un elicopter cu o cameră cu termoziviune. Nu a mai fost necesar să intervină întrucât, după mai bine de două ore de căutări, fetița a fost găsită.

Câinele Ref a găsit-o pe micuță

Eroul? Câinele de urmă al Poliției Prahova, pe nume Ref.

“I-am dat câinelui un articol vestimentar de la copil, cu care aceasta a mai fost îmbrăcată. Am dat miros câinelui. Am găsit-o lângă un câine. Era cu picioarele în noroi. A zis mami, tati”, a povestit plin de emoție, Valentin Arsene, polițistul camarad al lui Ref.

Copila era speriată și a suferit și o hipotermie ușoară, spun medicii de la Ambulanță, tocmai de aceea au dus-o la Spitalul de Pediatrie. În rucsacul fetiței, a fost găsită o sticlă de țuică.

“ Se știe că, cum au un ban, în dau pe băutură acești părinți. Erau beți și când noi căutam copila”, mai spune primarul.

Direcția pentru Protecția Copilului Prahova a demarat o anchetă după ce s-a autosesizat și vrea să ia copilul din familie și să-l dea unui asistent maternal. Nu de alta, dar fetița, Ana Maria, mai are 4 frați, cu vârste de la 6, la 13 ani, luați în plasament încă de acum 4 ani întrucât mama nu avea grijă de ei.

Mai multe