Inima i-a dat de gol

16 august 2016 20:41   Național
Ultima actualizare:

Au vrut să ajungă în Germania, dar s-au trezit tot la vecinii bulgari. Vorbim despre doi sirieni care au vrut să intre ilegal în ţara noastră ascunşi sub patul unui tirist turc. Aparatul care detectează bătăile inimii i-a dat de gol pe tinerii dornici de aventură.

Drumul spre Occident este presărat cu multe capcane. Doi tineri sirieni de 16, respectiv 19 ani, au trăit experienţa vieţii lor. L-au tocmit cu câteva sute de euro pe şoferul unui tir înmatriculat în Turcia, care transporta fructe în Danemarca. Pentru aceşti bani, turcul trebuia să-i treacă graniţa din Bulgaria, acolo unde primiseară azil, în România. Omul s-a gândit că cea mai bună ascunzătoare pentru ei ar fi sub patul de odihnă pe care-l are în cabina sa. I-a înghesuit ca pe nişte bagaje şi a oprit liniştit la punctul de frontieră de la Bechet. Surpriza a fost una de proporţii. Poliţiştii i-au luat la puricat camionul, inclusiv cu aparatul care detectează bătăile inimii. Şi nu mică le-a fost mirarea când au constatat că în interior se aflau două persoane.

”Avem două tipuri de detectoare: unul care măsoară emisiile de dioxid de carbon din aerul expirat şi un altul care detectează bătăile inimii. Sunt extrem de utile. Aparatul, o dată introdus în habitaclu, funcţionează ca un semafor. Dacă apare culoarea verde, totul este în regulă. Dacă apare culoarea roşie, înseamnă că se află o persoană acolo. În timpul verificărilor, şoferul camionului nu are voie să stea în autovehicul. De asemenea, camionul nu trebuie să se afle în bătaia vântului”, ne-a declarat subinspectorul Dragoş Bolbose, purtător de cuvânt la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Imediat ce au fost prinşi cu aparatul - minune, sirienii le-au mărturisit poliţiştilor că la sfârşitul lunii trecute au plecat din Turcia cu intenţia de a ajunge în Germania, îndrumaţi fiind, prin telefon, de un conaţional a cărui identitate nu o cunosc. Şoferul a negat povestea imigranţilor şi a declarat la audieri că în timp ce mânca afară, cei doi s-au ascuns fără ştirea lui în cabină. Şoferul turc este cercetat pentru trafic cu imigranţi, iar fugarii au fost reîntorşi în Bulgaria. 

Mai multe