Înmormântarea lui Vadim Tudor. “Tribunul”, condus pe ultimul drum
Înmormântarea lui Vadim Tudor are loc joi (17 septembrie), la Cimitirul Ghencea Civil. Slujba va fi oficiată de 16 preoți, unul dintre ei fiind chiar nașul său de cununie. La ceremonie se vor recita de poezii și discursuri. Sunt așteptați foarte mulți oameni la înmormântarea lui Vadim Tudor, având în vedere că la priveghi a fost o coadă formată din sute de oameni. „Tribunul" s-a stins din viață luni (14 septembrie), la vârsta de 65 de ani.
Înmormântarea lui Vadim Tudor va începe la ora 12.00, la Cimitirul Ghencea Civil, acolo unde sunt îngropați și părinții „tribunului”. Sicriul cu trupul neînsuflețit al politicianului a fost depus marți (15 septembrie) la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, deși văduva lui Vadim, Doina, a cerut să fie depus în Senat, însă cererea i-a fost respinsă, potrivit romaniatv.net.
Înmormântarea lui Vadim Tudor, aplauze pe ultimul drum al „tribunului"
Înmormântarea lui Vadim Tudor: Cortegiul funerar a plecat la ora 10.15 de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou,s-a oprit în fața Parlamentului și în fața casei politicianului, apoi a ajuns la Cimitirul Ghencea.
În momentul când a fost scos sicriul din biserică, oamenii prezenți au început să aplaude. În acest moment, mașina care trebuie să transporte sicriul este blocată de cei 500 de oameni care însoțesc cortegiul funerar. La înmormântarea lui Vadim Tudor se vor auzi salve de tun. Garda de oanoare a ajuns deja la mormântul unde va fi depus sicriul.
Înmormântarea lui Vadim Tudor: Cortegiul funerar a ajuns în fața Parlamentului în jurul orei 10.35, unde s-a făcut o rugăciune pentru "tribun". La ora 11.00, cortegiul funerar a ajuns în fața casei politicianului. Văduva lui Vadim, Doina, nu și-a putut stăpâni lacrimile. S-au auzit aplauze în fața casei fondatorului PRM.
Înmormântarea lui Vadim Tudor, momente grele pentru familie
Înmormântarea lui Vadim Tudor: Sute de oameni s-au strâns de la orele dimineții la mormântul lui Vadim. Multe persoane au venit din toate colțurile țării pentru a-și lua adio de la "tribun". La ora 11.14, cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Ghencea. Înmormântarea lui Vadim Tudor începe în jurul orei 12.00. Sute de oameni s-au strâns deja în fața cimitirului Ghencea, iar autoritățile par să fie depășite de situație.Mașina care transportă sicriul lui Vadim Tudor a intrat în citimirul Ghencea la ora 11:19, sub ropotele de aplauze ale sutelor de persoane prezente.
Înmormântarea lui Vadim Tudor: Aproximativ 4.000 de oameni sunt acum la mormântul "tribunului". Sicriul a fost purtat pe umeri de către militari. Slujba a început la ora 11.30 și este oficiată de un sobor de 16 preoți.
Cine a venit la înmormântarea lui Vadim Tudor
La înmormântarea lui Vadim Tudor sunt așteptați să vină politicieni, artiști și nume sonore din peisajul monden. La ora 11, la cimitirul Ghencea au ajuns Gheorghe Funar, Nicolae Văcăroiu, Olguța Vasilescu și Miron Cozma. Gigi Becali nu a avut tăria să vină la mormântul "tribunului".
Cel mai probabil va veni și Oana Zăvoranu care, deși a spus că nu ar fi bine să fie văzută la priveghi, i-a adus un ultim omagiu „tribunului”, miercuri seara (16 septembrie). Vedeta i-a adus o coroană mare de flori și s-a rugat pentru el.
Pe lângă familie și prietenii apropiați, la înmormântarea lui Vadim Tudor sunt așteptate și nume mari din politică, deși la priveghi nu au fost foarte mulți politicieni. Sute de oameni au stat la cozi pentru a-și lua adio de la fondatorul PRM, printre care și deputatul Dumitru Dragomir, liberalul Ioan Oltean, fostul senator PRM Marius Marinescu și senatorul Dumitru Pelican. Klaus Iohannis și Gabriel Oprea nu au fost prezenți, dar au trimis o coroană. La priveghi a venit și Marian Nistor, fondatorul trupei Savoy. Au fost prezenți chiar și Viorel Lis alături de soția lui, care i-au aprins o lumânare. Gigi Becali i-a adus o coaroană și a anunțat că este dispus să le ajute financiar pe văduva și pe fetele lui Corneliu Vadim Tudor.