Inspectorii şcolari au mers la Liceul Vianu să verifice tezele la mate

9 februarie 2016 15:27   Național
Ultima actualizare:

Ancheta continuă la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, din Capitală. Ieri, inspectorii şcolari au analizat tezele la matematică, dar si media elevului implicat în scandal ca să vadă daca s-a operat vreo modificare.

La renumitul liceu sunt în desfăşurare trei anchete. Una a Inspectoratului Şcolar Municipal, a doua a Ministerului Educaţiei şi o alta internă. Inspectorii trebuie sa discute cu toate părţile implicate şi să facă un raport, pentru ca apoi să fie stabilite sancţiunile, dacă este cazul.

Au trecut 5 zile de când profesorul de Matematică Severius Moldoveanu, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, este acuzat că i-ar fi propus unui elev din clasa a X-a să se târască în genunchi până la catedră pentru a-şi mări nota. Acuzaţia vine din partea unui alt profesor, de la o şcoală particulară, Marcel Bartic, şi a creat o adevărată isterie, mai ales în spaţiul virtual. Cele spuse de Bartic sunt infirmate, însă, categoric de o parte a elevilor de la „Vianu”, care spun că totul a fost o glumă venită din partea copiilor, şi nu a profesorului. 

Mai multe