Instagram a fost dat în judecată de un utilizator
Instagram, platforma de găzduire şi editare de fotografii deţinută de către reţeaua de socializare Facebook, a fost dată în judecată de către un utilizator la un tribunal din San Francisco.
Utilizatorul care a intentat proces împotriva Instagram aduce la cunoştinţă că ultimele schimbări din cadrul politicii de confidenţialitate ale serviciului fotografic au fost schimbate într-o manieră neclară.
Conform noii clauze a Instagram "o parte sau întregul serviciu s-ar putea susţine financiar din profiturile din publicitate". De asemenea, clauza mai prevede ca utilizatorul serviciului Instagram să îşi dea acordul ca informaţiile despre contul său precum numele, numărul de like-uri şi fotografiile (precum şi orice alte date asociate) sau acţiuni pe care le întreprinde să fie folosite gratuit de către Facebook, care deţine Instagram, în acţiuni promoţionale şi publicitare.
La doar câteva zile de la acuzaţile aduse platformei Instagram, fondatorul acesteia Kevin Systrom a precizat într-o postare pe blogul oficial al platformei fotografice, că utilizatorii au înţeles greşit noua politică de confidenţialitate.
Conform postării de pe acest blog, Systrom explică faptul că politica de confidenţialitate a Instagram a fost prost înţeleasă, generând speculaţii din partea presei internaţionale. Totodată, cofondatorul serviciul fotografic precizează că este de datoria Instagram să facă lumină în această problemă, pentru a scoate utilizatorii din confuzia creată.