Învaţă la şcoala-container ca să nu meargă 6 km pe jos

22 noiembrie 2011 17:02   Național
Ultima actualizare:

Şcolarii din satul Holdea au învăţat alfabetul şi tabla înmulţirii într-un container de 15mp. Părinţii ştiu că nu sunt condiţii pentru copiii lor, dar spun că, decât să nu aibă şcoală deloc, e bine şi aşa.

Povestea şcolii-container începe în 2008 când părinţii au refuzat să-şi mai lase copiii să parcurgă, pe jos, şase kilometri până la şcoala din satul vecin, Ohaba.

Întrucât vechea şcoală nu mai era funcţională din 1996, edilul a închiriat un container de tablă de la societatea Electrocentrale Deva.

Pe timp de iarnă, acesta este încălzit cu două calorifere electrice, iar toaleta este undeva în curte. Învăţătoarea e obligată să stea mai mult în picioare pentru a nu bloca culoarul de acces astfel încât elevii să poată ajunge la tabla din capătul containerului.

De teamă să nu se desfiinţeze, părinţii copiilor se feresc să vorbească deschis despre şcoala-container. "Şcoala de acum e bună aşa cum e, decât deloc. Ne descurcăm cum putem, pentru că tot e mai bine decât să-ţi trezeşti copilul la ora cinci dimineaţa şi să-l trimţi la şcoală", spune unul dintre părinţi.

Mai multe