Învățătoarea «juma’ de creier», trimisă la mătură

23 octombrie 2015 19:04   Național
Ultima actualizare:

Monica Chiorean, învăţătoare la un liceu din Cluj, a scandalizat toată ţara, în luna februarie. Ea a fost înregistrată în timp ce striga la un elev de clasa întâi şi îl făcea nebun, tâmpit şi “jumătate de creier”. A fost condamnată la 5 luni închisoare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Învăţătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduţă” a şocat prin limbaj şi comportamentul faţă de elevi de clasa întâi. În luna februarie a fost înregistrată când a jignit şi timorat un elev de 7 ani. „Bă, tu eşti nebun la cap”, „unde dracu ai văzut”, „soarele cui l-o făcut”, „juma’ de creier”, „bebeluş”, a strigat Monica Chiorean. 

Părinţii elevului L.L. i-au făcut plângere penală pentru purtare abuzivă. În premieră în România, femeia a fost condamnată pentru comportamentul ei scandalos la 5 luni de închisoare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, adică să măture în parcuri sau să spele podelele la un spital. Învăţătoarea şi-a recunoscut în totalitate faptele, dar a explicat că avea multe probleme pe cap.

Noul Cod Penal i-a dat inculpatei posibilitatea să fie amânată executarea sentinţei după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, informează publicaţia clujust.ro. Timp de doi ani, Monica Chiorean va fi supravegheată şi va fi obligată să accepte consiliere. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Cluj-Napoca în vederea confirmării lui.

Salariu redus pentru profa «karatistă»

Mioara Roșca, profesoara care a lovit cu picioarele un elev în timpul orei de Informatică, la un liceul din oraşul braşovean Victoria, a fost sancţionată cu reducerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni. Comisia de Disciplină a Liceului ”Ion Codru Drăgușanu” din Victoria a decis că profesoara a greșit grav și i-a interzis să mai predea la clasa unde s-a întâmplat incidentul de vinerea trecută. Părinții elevului nu au făcut plângere.

Mai multe