Învăţătorul i-a rupt urechile că nu a ştiut lecţia

14 martie 2014 19:56   Național
Ultima actualizare:

Scandal la o şcoală din Vaslui! Un învăţător este acuzat de rudele unei fetiţe de clasa a III-a că a bătut-o în timpul orelor de curs. Dascălul neagă acuzaţiile, dar unii elevi povestesc că au fost ameninţaţi de învăţător ca să-şi „ţină gura".

Alexandra are 9 ani şi este crescută, de la vârsta de doi ani, de o mătuşă, după ce părinţii au plecat să muncească în străinătate. Miercuri, micuţa a venit speriată de la şcoală, dar nu a vrut să-i povestească femeii ce a păţit. Aceasta a rămas şocată însă când a început să-i pieptene părul. Alexandra avea răni la ambele urechi şi sângera. Speriată, a dus-o pe fată la spital, unde medicii au stabilit că micuţa a fost agresată şi că are nevoie de patru zile de îngrijiri medicale.

Aurel Ţarălungă spune că fata minte

Fata, elevă în clasa a III-a la Şcoala Deleşti, din comuna Cozmeşti, le-a povestit că a fost pedepsită de învăţător pentru că nu a ştiut să răspundă la câteva întrebări. Ea a spus că a fost lovită peste faţă şi trasă de urechi, până a ajuns să sângereze. Alexandra a spus însă că şi alţi colegi de-ai ei au fost bătuţi, în trecut, când nu au ştiut lecţia. Florina Gache, mătuşa fetei, a mers glonţ la şcoală să ceară socoteală pentru comportamentul dascălului.

"Pur şi simplu a ridicat-o de urechi, până sus. Eu cum pot să-l las să-l bată pe copilul asta? Din proşti şi handicapaţi nu ii mai scoate", a spus, revoltată, femeia. Învăţătorul Aurel Ţarălungă, care mai are doi ani până la pensie, neagă acuzaţiile, spunând că, de fapt, ar fi victima unei răzbunări. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vaslui, care au declanşat o anchetă în acest caz, spun, însă, că i-au găsit pe elevii de la clasa învăţătorului timoraţi, unii dintre ei recunoscând că au fost ameninţaţi că vor fi lăsaţi repetenţi dacă vor spune ce s-a întâmplat.

"Gestul învăţătorului este incalificabil. Conducerea şcolii urmează să convoace comisia de disciplină", a spus Doru Balan, inspectorul general adjunct al ISJ. Mătuşa Alexandrei a depus plângere împotriva învăţătorului Aurel Ţarălungă.

Mai multe