Ioana Condea, tânăra bătută acum patru ani de un proxenet, a murit în Germania

24 ianuarie 2019 10:41   Național
Ultima actualizare:

Cazul Ioanei Condea a șocat România în anul 2014, atunci când credea că o să muncească în străinătate ca menajeră, dar a ajuns, de fapt, să se prostitueze.

Soarta a fost crudă cu Ioana Condea (24 de ani). Era o tânără jovială şi mereu cu zâmbetul pe buze. La sfârşitul lunii iulie 2014, bărbatul care o obliga să-şi vândă trupul a bătut-o până a lăsat-o fără simţuri. Scandalul a durat trei ore, timp în care Ioana a primit lovitură după lovitură, a fost opărită în zona genitală şi apoi abandonată în apartamentul închiriat unde locuia şi lucra. A zăcut într-o baltă de sânge fără ca agresorului să-i pese dacă a murit sau mai respiră.

La patru ani și jumătate de la tragedia care a șocat România, Ioana Condea nu a mai rezistat și a murit

Potrivit mamei sale, Ioana a murit în data de 13 ianuarie, dar familia a fost înştiinţată abia miercuri 23 ianuarie. Părinţii Ioanei au nevoie acum de 5000 e euro pentru a-i aduce în ţară trupul neînsufleţit al fetei. 

Suferința este cu atât mai mare, întrucât tânăra are un copilaș care a rămas în grija bunicii materne. 

Păcălită de prietena și iubitul ei că va fi menajeră

Părinţii Ioanei Condea susţin că o prietenă din copilărie i-a promis fetei că o va ajuta să-şi găsească un loc de muncă în Germania, ca menajeră. A acceptat imediat, fără să-şi dea seama de intenţiile reale ale acesteia. Respectiva i-a plătit inclusiv biletul de avion. Ajunsă acolo, visul frumos s-a terminat. În loc să ajungă în casa unei familii bogate căreia să-i facă curățenie, tânăra a intrat pe mâna proxeneților. Disperată să scape, a fost bătută cu bestialitate până aproape de moarte. Chiar iubitul ei a terorizat-o și a transformat-o în sclavă sexuală. Asta s-a întâmplat în 2014 și de atunci a fost în comă, pe un pat de spital din Germania. 

Mai multe