Iohannis, despre incidentul de la Spitalul Floreasca: «Un eveniment catastrofal, trist, e inadmisibil»

9 ianuarie 2020 19:22   Național
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că reacţia Ministerului Sănătăţii şi a ministrului în cazul incidentului de la Floreasca, în urma căruia o femeie a luat foc pe masa de operaţie şi apoi a murit, a fost adecvată. Şeful statului spune că evenimentul a fost unul catastrofal, trist şi inadmisibil.

Întrebat, joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, cum apreciază acţiunea Ministerului Sănătăţii şi reacţia corpului medical şi a Colegiului Medicilor în cazul incidentului de la Spitalul Floreasca, Klaus Iohannis a răspuns: “În primul rând, este un eveniment catastrofal, trist, e inadmisibil. Dar el s-a produs. Regretabil. Ministerul a reacţionat şi a reacţionat prompt şi ferm. Mi se pare, în concluzie, că reacţia ministrului şi a Ministerului Sănătăţii au fost adecvate”. 

Iohannis a mai spus că este nevoie de o reformă profundă în sistemul sanitar, iar aceasta se va produce.

O femeie de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat.

Mai multe