Iohannis, după desemnarea premierului: „Trebuie un guvern care să rezolve criza PSD”

26 iunie 2017 20:31   Național
Ultima actualizare:

Luni, 26 iunie, la Palatul Cotroceni au avut loc consultările dintre președintele Klaus Iohannis și delegațiile partidelor politice care dețin locuri în Parlament, în vederea propunerilor unor candidați pentru funcția de premier.

Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Mihai Tudose, propus de coaliția parlamentară PSD-ALDE. În timpul conferinței de presă, președintele României a ținut să critice atitudinea partidelor din opoziție, care nu ar fi venit cu propuneri clare și nici nu a existat înțelegere între acestea cu privire la viitorul Guvern.

  • „Aceste două formațiuni (PSD și ALDE, n.r.) s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete pentru poziția de premier și nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică în partidele din opoziție. Această criză prin care trecem dăunează grav României, economiei românești, imaginii României în lume și, opinia mea e că aceată criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem un nou guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate apărute din cauza crizei pornită din interiorul PSD.
  • „Luând în considerare toate acestea, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament. Eu solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni.” 
Mai multe