Iohannis, „gest meschin” față de drapelul britanic, în timpul vizitei la Bruxelles

30 aprilie 2017 11:12   Național
Ultima actualizare:

Zilele acestea, președintele României, Klaus Iohannis s-a aflat la Bruxelles, pentru a participa la un summit unde liderii europeni au discutat despre problema Brexitului. În timpul unei conferințe de presă însă, Iohannis a făcut un gest care, după ce a ajuns pe rețelele de socializare, a fost foarte criticat.

Klaus Iohannis a fost filmat în timp ce a dat la o parte unul dintre steagruile statelor membre ale Uniunii Europene care erau așezat în mod simbolic unul lângă altul. Întâmplarea a făcut ca acel drapel să fie tocmai al Marii Britanii, iar președintele României l-a dat cu foarte multă lejeritate la o parte din calea sa,  aparent, ca pe un obiect nesemnificativ.

După ce imaginile au fost publicate și pe rețelele de socializare, gestul său a fost destul de criticat de internauți, considerându-l un „gest meschin”, după cum relatează site-ul britanic express.co.uk.

Au existat, de asemenea și păreri care l-au susținut pe Iohannis și i-au luat apărarea lui Iohannis: „Președintele României, dând la o parte steagul Regatului Unit la o conferință de presă a Uniunii Europene, asta arată realitatea Brexitului”.

Mai multe