Iohannis îl ”bate” pe Isărescu

9 decembrie 2014 13:07   Național
Ultima actualizare:

Toate ierarhiile au fost doborâte din 16 noiembrie încoace. Inclusiv cele ce țin de credibilitate. Potrivit unui sondaj INSCOP, Mugur Isărescu a scăzut în ochii românilor, în detrimentul lui Klaus Iohannis, care este perceput ca cel mai credibil politician.

Ani de zile guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a aflat în fruntea clasamentului, în ceea ce privește încrederea în politicieni. Acum, a fost detronat la o diferență destul de mare.

Klaus Iohannis domină clasamentul cu 60% încredere multă şi foarte multă, faţă de 35,2% la măsurătoarea din octombrie, fiind urmat de Isărescu cu 45,7%, într-o uşoară creştere faţă de octombrie (42,6%).

Pe locul 3 coboară premierul Victor Ponta care acumulează 26,1% încredere multă şi foarte multă (comparativ cu 38,7% pe datele culese la începutul lunii octombrie) și de Sorin Oprescu care a obținut 23% încredere multă şi foarte multă (27,3% în octombrie).

Succesul lui Klaus Iohannis propulsează puternic PNL – PDL, care câştigă 10 procente comparativ cu măsurătoarea din octombrie, dar nu afectează semnificativ scorul Alianţei PSD-UNPR-PC care pierde doar 3 procente.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, asocierea PNL-PDL ar obţine 41,7% din voturi – cei care exprimă o opţiune de vot clară (faţă de 31,8% în octombrie), urmată de Alianţa PSD-UNPR-PC cu 38,8% (41,9% în octombrie). Locul 3 este ocupat de Partidul Mişcarea Populară cu 5,6% (6,4% în octombrie), urmat de UDMR cu 5,1% (5,3% în octombrie).

Restul partidelor măsurate nu ar trece pragul parlamentar de 5%, scrie adevărul.ro.

Mai multe