Ion Iliescu a ajuns în presa internațională cu dosarul Mineriadei

22 octombrie 2015 11:35   Național
Ultima actualizare:

Presa străină a relatat despre redeschiderea Dosarului Mineriadei din 1990 și despre cercetarea penală a fostului președinte al României Ion Iliescu (85 de ani), căruia i se aduc acuzații de crime împotriva umanității. Mai multe publicații internaționale au scris despre faptul că, mai mulți ani la rând, dosarul Mineriadei a fost blocat.

The Wall Street Journal a relatat despre acest subiect, miercuri (21 octombrie). Fostul președinte al României Ion Iliescu, urmărit penal pentru crime împotriva umanității, a notat publicația americană citată.

Presa străină a scris că învinuirea fostului șef de stat face parte din o anchetă mult mai amplă. Le Figaro a precizat că Ion Iliescu riscă să până la 25 de ani de închisoare, dacă este găsit vinovat. Le Parisien a titrat că „Fostul președinte al României Ion Iliescu a fost prins din urmă de trecutul său”. Știrea dosarului mineriadei a ajuns și la BBC care a scris despre fostul șef de stat, dar și despre fostul lider al minerilor, Miron Cozma, ambii fiind citați pentru audieri în același dosar.

Vestea redeschiderii dosarului Mineriadei din 1990 a ajuns și la agențiile de știri internaționale.„Fostul președinte al României Ion Iliescu, ajuns din urmă de propriul trecut”, notează Agenția France-Presse (AFP). Agenția de știri a precizat că procurorii au decis redeschiderea acestui caz, după o decizia dată a CEDO din septembrie 2014.

Mai multe