Ion Iliescu a fost externat din spital. Fostul șef al statului continuă tratamentul la domiciliu

10 octombrie 2019 21:22   Național
Ultima actualizare:

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a fost externat din spital, însă având în vedere problemele de sănătate cu care s-a confruntat, acesta va continua tratamentul la domiciliu.

Ion Iliescu a fost externat joi, 10 octombrie. Medicii de la spitalul Elias, acolo unde fostul președinte a avut parte de îngrijiri medicale, au precizat că Iliescu va continua tartamentul la domiciliu. În vârstă de 89 de ani, Iliescu a fost internat pe 4 octombrie din cauza unor probleme cardiace.

De asemenea, doctorii au explicat că fostul șef al statului va reveni la controale periodice, pentru a i se urmări astfel evoluția stării de sănătate. Ion Ililiescu a fost internat la Spitalul Elias din București în data de 4 octombrie, după ce a acuzat o stare de rău. Potrivit medicilor, este vorba despre problemele cardiace pe care Ion Iliescu le avea și care, cu timpul, s-au înrăutățit,   

„Evoluția este favorabilă, dar rămâne în spital în contextul problemelor cardiace cronice de care suferă domnul președinte. A depășit evenimentul de sâmbătă, evenimentul acut, rămân problemele mai vechi ale dânsului și momentan rămâne internat în spitalul Elias”, declara în data de 7 octombrie, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță.

„Domnul Ion Iliescu a fost externat astăzi din spital. Tratamentul va vontinua la domiciliu, conform recomandărilor medicale. Urmărirea evoluției va fi asigurată prin controalele periodice”, a spus joi manager spitalului, Dr. Mugur Ardelean. 

Ion Iliescu a avut în trecut probleme la inimă

La începutul lunii aprilie, fostul președinte a fost operat de ericardită lichidiană - tamponadă cardiacă, la spitalul CC. Iliescu din București. Ion Iliescu a mai fost operat la inimă, în 2007 la Paris, atunci când i-au fost montate stenturi.

„În cursul zilei de astăzi (31 mai 2019), președintele Ion Iliescu, a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias, pentru evaluarea stării de sanatate, în contextul unui sindrom febril recent instalat”, au declarat inițial reprezentanții Spitalului.

Mai multe