Ion Ţiriac, la volanul unui Cadillac din 1952 la Salonul Auto Bucureşti

26 octombrie 2012 13:28   Național
Ultima actualizare:

Îmbrăcat la patru ace, în costum gri, pantofi din piele de crocodil, tot gri, cămaşă cu monogramă şi purtând la mână un ceas cu mult gust. Aşa a intrat Ion Ţiriac azi pe poarta Romaero Băneasa la volanul uneia dintre maşinile sale de colecţie, un Cadillac Seria 62 din 1952.

Cunoscut pentru faptul că-şi conduce singur maşinile pe care le deţine, Ion Ţiriac a făcut azi o vizită-fulger la Salonul Auto de la Bucureşti. Prima maşină la care s-a oprit a fost Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, un model care l-a atras ca un magnet. „Domnule, îmi plac toate maşinile, de aia le cumpăr. Conduc trei într-o zi, nu le ţin în garaj. Odată cumpărate, maşinile trebuie plimbate”, ne-a spus omul de afaceri. Automobilul din care a coborât Ţiriac, o adevărată piesă de muzeu, a fost înconjurat repede de vizitatori. Pe un site de specialitate, un Cadillac Seria 62, fabricat în 1952, similar cu cel deţinut de omul de afaceri român, e scos la vânzare la preţul de 46.500 de dolari americani.

La târgul auto din Băneasa, Ţiriac a dat nas în nas cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, invitat de organizatori să particpe la o paradă a maşinilor de epocă, expuse la salon. Edilul, care deţine un Renault 16 TS din 1972, a acceptat să facă parte din caravana automobilelor de epocă, care a pornit într-o plimbare prin Bucureşti. „Îmi place iniţiativa asta, deşi nu mă consider un colecţionar. Deţin acest Renault, pe care l-am moştenit de la socrul meu. Anul trecut i-am făcut o revizie completă, iar acum merge perfect. E o maşină de care eu şi familia mea suntem legaţi sentimental”, ne-a spus Andrei Chiliman.

Cea mai veche maşină de la salon este un Amilcar, fabricat în 1926. E printre primele modele realizate pentru cursele de maşini din perioada interbelică. Are volan pe dreapta, se porneşte cu ajutorul unei manivele şi, ghiciţi!, e scoasă la vânzare la preţul de...50.000 de euro. Cât bănet!

Fotografii: Florin Şuler

Mai multe