Ion Țiriac și Ioan Niculae, verificați la ADN pentru a se afla de ce au succes în afaceri

10 iunie 2015 12:25   Național
Ultima actualizare:

Ion Țiriac și Ioan Niculae, cei mai bogați români, ar putea face parte din cei 10.000 de oameni de afaceri selecționați pentru un studiu neobișnuit, propus la începutul acestei săptămâni la Bruxelles. Reprezentanții unei organizații care efectuează teste genetice și-au propus să analizeze ADN-ul marilor întreprinzători din Europa pentru a afla care este rețeta succesului și cea a eșecului în afaceri.

Proiectul, care vizează decodificarea elementelor ce determină succesul sau eșecul oamenilor de afaceri europeni, prin studierea codului lor genetic, a fost depus marți la Bruxelles de reprezentanții organizației Business Owners & Entrepreneurs ('Entreps') relatează Agerpres, citând agenția de presă EFE. Președintele acestei organizații, Joaquín Boston, a declarat că intenția este de a se studia materialul genetic a 10.000 de întreprinzători din cele 28 de state membre UE, cu ajutorul unui instrument verificat.

Cei mai bogați oameni de afaceri din România, Ion Țiriac și Ioan Niculae, ar putea deveni și ei obiect de studiu pentru a se stabili de ce au avut succes în business. Însă, până în acest moment, cei care au avut această idee nu au spus și cine sunt oamenii de afaceri selecționați în acest proiect.

În cadrul studiului vor fi analizați factori precum comportamentul, experiența, capacitatea alfanumerică sau de comunicare, a spus acesta. „Când vom dispune de această informație se va face o comparație între oamenii de afaceri europeni și cei din SUA sau Israel, care sunt cei mai inovatori. În următoarele șase luni vom demara testele, iar după doi ani vom putea executa planul (...) Depinde însă de ajutorul UE și de fondurile alocate”, a adăugat Boston.

Secretarul general al Asociației Europene a Camerelor de Comerț (Eurochambres), Arnaldo Abruzzini, a calificat proiectul drept „interesant, deoarece este unul din elementele care stau la baza impulsionării spiritului antreprenorial în Europa”.

Mai multe