iPhone 6 – Nu e perfect, dar e cel mai bun [REVIEW]

1 octombrie 2014 16:03   Național
Ultima actualizare:

În urmă cu două luni aveam iPhone 4S cu iOS 7. Recent am trecut la iPhone 6 și m-am simțit ca acasă, doar că într-una mai eficientă, mai curată, mai plăcută. Acesta e iPhone 6: nimic radical (în afară de ecran), doar mai bine, mai eficient.

Cu ecranul de 4,7 inci, iPhone 6 intră în „sectorul“ Android. De cel puțin doi ani producători precum LG, HTC sau Samsung sunt acolo. Apple nu s-a grăbit, înghesuind chiar și un nou sistem de operare (iOS 7) în doar 4 inci. Acum, iPhone a „explodat“ și este mult mai bine. Mai bine pentru mine, obișnuit cu ecranele de peste 4,5 inci de Android, și pentru cei care doreau să migreze spre iOS și Apple.

iPhone 6 – Introducere

În 2014, mai mult ca niciodată, iPhone nu mai poate fi comparat cu marile „vedete“ pe Android. Are ecran cu o densitate a pixelilor mai mică, memoria RAM este de doar 1GB, procesorul este un A8 dual-core, iar camera foto are 8 megapixeli. Carcasa este din aluminiu, iar acesta ar fi plusul semnificativ, cel puțin „pe hârtie“.

În 2007, Apple ieșea în față cu iPhone 2G și îl uimea pe atunci directorul RIM (actuala BlackBerry) Mike Lazaridis cu modul în care a introdus funcționalități de PC într-un telefon. Șapte ani mai târziu, versiune cu versiune, Apple a eficientizat tot ceea ce a prezentat atunci. Touch ID este o noutate, Siri este alta și procesorul pe care acum îl face pe comandă ar putea fi o noutate. În rest, telefonul doar a devenit mai eficient, nu s-a schimbat radical de la an la an.

Funcționalități noi în iPhone 6 sunt camera care dispune de focalizare prin detecție de fază (asta înseamnă că focalizează mai repede), cipul NFC pentru plata prin atingere folosind Apple Pay și HealthKit pentru o gamă întreagă de aplicații de fitness, care vor folosi coprocesorul M8. Suntem însă în România, așa că nu îți face speranțe pentru Apple Pay. Poate peste un an să devină ceva concret. Camera însă este foarte bună, poate cea mai bună de pe toate telefoanele (Nokia este un adversar puternic), iar aplicațiile Health vor fi tentante doar pentru cei interesați, neinteresând majoritatea.

iOS 8 mai aduce câteva noutăți, dar acestea sunt independente de iPhone 6. Cele mai utile pe care le-am găsit eu sunt lista de persoane contactate recent din meniul multitasking, widget-urile din meniul de notificări, modul în care poți interacționa cu notificările atunci când vin și meniul de sharing. Mereu am apreciat la Android ușurința cu care distribui foarte ușor o poză, un document sau un link printr-un meniu contextual de sharing în care ai toate aplicațiile din telefon care pot gestiona elementul în cauză. Târziu vine opțiunea și pe iOS, cam târziu și incompletă, dar mă aștept să fie uniformizat procesul prin actualizarea aplicațiilor compatibile.

iPhone 6 și camera sa „revoluționară“ şi mostre foto din iPhone 6 (doar îndreptate, tăiate în format 3:2 și redimensionate) pe playtech.ro

Mai multe