Isterie pe Internet! Aplicația lui Moise Guran a anunțat un cutremur de 10 grade în România

3 martie 2017 20:18   Național
Ultima actualizare:

Un anunț al aplicației mobile „Biziday” a fost foarte aproape de a produce o panică generală în rândul tuturor celor care au instalată opțiunea pe telefonul mobil. Aplicația a anunțat producerea unui cutremur de zece grade în Vrancea.

„Aplicația Biziday a luat-o razna. Investigăm ce se întâmplă. E posibilă o eroare, dar nu exclud și alte posibilități”, a scris Moise Guran pe contul său de Facebook după ce s-a anunțat producerea unui cutremur devastator în România.

„Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km. Păstrați-vă calmul și mergeți cu familia sub o grindă solidă!”, a anunțat în mod eronat aplicația.

Potrivit comentariilor de pa pagina de Facebook a lui Moise Guran, anumiți utilizatori au luat în serios anunțul și s-au gândit să nu riște: " Mulțumesc. Chiar a funcționat! Am avut timp să ieșim și afară.... Bun exercițiu de cutremur."

Explicația lui Moise Guran: „Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday”

„Ceea ce ați primit nu este o Alertă de CUtremur, ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de CUtremur. Ne cerem scuze și vă țin la curent cu tot ceea ce aflăm, pe parcurs. Până acum știm așa: alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. de altfel ea nici nu a plecat din interfața noastră de operare. În loguri nu există!. Asta pentru că nici de pe serverul nostr nu a plecat. Aparent sererul pe care noi îl folosim nu a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma de la care închiriem serverul. Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Astfel spus, de pe serverul noastur, instrucțiunea pleacă pe un server al Google și de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat și, mai ales, cum a intrat în Aplicația Biziday. Revin îndată ce aflu noi amănunte. Îmi cer scuze încă o dată”, a explicat jurnalistul, pe contul său personal de Facebook. 

Mai multe