Isterie pentru găsirea unei căţeluşe

11 noiembrie 2019 21:28   Național
Ultima actualizare:

Alexandra Paşca, din Sălaj, a rămas fără unul dintre câinii săi, Maia, care a dispărut din curte, în noaptea de 3 noiembrie. Cum patrupedul a fost de negăsit, tânăra a făcut un apel pe reţelele sociale, oferind 500 de euro celor care o pot ajuta să dea de animalul de companie. Recompensa a urcat repede la 1.100 de euro.

Banii promişi pentru a găsi o căţeluşă i-au înnebunit pe săteni! Anunţul privind recompensa oferită de Alexandra Paşca a fost distribuit de aproape 5.000 de ori, iar în momentul în care s-a anunţat că Maia ar fi fost văzută în Giurtelecu Şimleului, un sat situat la  3 kilometri de cel în care trăieşte familia tinerei, spiritele s-au agitat. Localnicii au pornit o adevărată vânătoare, răscolind satul în căutarea căţeluşei, scrie adevarul.ro.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandra Paşca povesteşte în amănunt ce s-a întâmplat: “Şapte persoane şi câţiva copii au văzut-o pe Maia. Ne-au arătat locurile unde ea dormea şi tremura noaptea. I-am lăsat sub o băncuţă pătura ei pe care dormea când călătoream şi o bluză de-a mea. Sâmbătă primim o poză cu Maia. Domnul care a văzut-o îmi trimitea poze cum încearcă s-o ţină într-un loc şi o urmăreşte încet cu maşina”.

Şi alţi oameni din sat au observat animăluţul. “Niiii, câinele ăla cu bani mulţi!, au exclamat sătenii şi-au alergat s-o prindă primii pe Maia, ca să pună mâna pe cei 1.100 de euro. “Speriată, Maia a luat-o spre câmp, cu două fete după ea. S-a băgat într-un cimitir şi într-o pădurice. Mama mea plângea şi-i ruga pe oameni să nu o mai fugărească, să o lase pe ea s-o strige, că-i cunoaşte vocea”, povesteşte Alexandra.

«Niiii, câinele ăla cu bani mulţi!»

Tânăra a fost traumatizată de nebunia creată: “Plin de copii sălbatici pe dealuri, ce râdeau şi ziceau că vor fi cei mai bogaţi copii din clasă. Femei mature, bătrâni şi oameni în toată regula o căutau. Pentru bani. Un domn a venit să ne spună că a băgat de 100 lei benzină şi nu mai are, că a dat ture de sat pentru Maia. I-am dat banii. Şi-a pierdut şi ziua de muncă şi să-i plătim. I-am mai dat 100”.

Sâmbătă spre duminică, Alexandra şi-a petrecut noaptea în maşină, cu soţul ei, lângă băncuţa unde Maia obişnuia să apară în satul vecin, fără să-şi piardă speranţa. 

Duminică dimineaţa, după şapte zile de la dispariţie, căţeluşa a apărut. Din banii pe care Alexandra i-a pus la bătaie, tânăra vrea să le ofere cadouri celor care s-au implicat cu adevărat în toată această poveste. În total, trei persoane, doi copii şi un adult, singurele care au refuzat recompensa.

Mai multe