«Îţi mulţumesc că mi-ai salvat viaţa!»

11 mai 2016 22:21   Național
Ultima actualizare:

Dacă n-ar fi fost el, Alexandru nu mai era acum printre noi. O ştie şi micuţul de opt ani, care a ţinut ieri să se întâlnească faţă în faţă cu salvatorul său: poliţistul George Boieroiu. Revederea a fost emoţionantă.

Moartea îl apucase în ghearele ei, dar îngerul păzitor a reuşit să-l readucă la viaţă. Chiar dacă are doar 8 ani, Alexandru nu a uitat că se poate bucura de copilărie datorită unui poliţist. Vorbim despre George Boieroiu, de la Brigada Rutieră. Agentul a ajuns primul la locului accidentului în ziua de 27 februarie 2016. Fusese anunţat că şoferul unui BMW a pierdut controlul volanului şi a plonjat în râul Dămboviţa, pe Splaiul Unirii, în zona Vitan. Un tânăr care a văzut îngrozitoarea scenă a sărit imediat în apele reci şi i-a scos pe cei trei aflaţi între fiarele înghiţite de ape. Tatăl, care se afla la volan, mama, şi copilul. La scurt timp a ajuns şi George. Primul ajutor i l-a acordat copilului. L-a ţinut în viaţă, resuscitându-l până a venit ambulanţa. Pentru tată nu s-a mai putut face nimic. Îşi pierduse  viaţa pe loc. Mama a ajuns în stare gravă la spital.

Acum, după 74 de zile de la tragedie, Alexandru este din nou un copil cu chef de viaţă, chiar dacă ştie că părintele său a plecat la Ceruri. Ieri, a mers la Brigada Rutieră, împreună cu mama sa, ca să-i mulţumească poliţistului că l-a salvat. ”Întâlnirea emoţionantă a avut loc în curtea sediului, unde micuţul l-a aşteptat pe colegul nostru, aflat în serviciu, pentru a-şi exprima recunoştinţa, aşa cum a ştiut el, printr-o îmbrăţişare şi un simplu «Mulţumesc», ceea ce a făcut ca toţi ochii celor ce au privit această scenă să se umple de lacrimi”, ne-a povestit Ovidiu Munteanu, de la Brigada Rutieră. Copilul a fost luat în braţe de salvator şi împreună au “încercat” caii putere ai motocicletelor. La plecare, Alexandru a promis că atunci când va fi mare, se va face poliţist la Circulaţie ca să salveze oameni. Şi pe 26 februarie, cu o zi înainte ca băiatul şi părinţii lui să treacă prin teribilul accident, o altă tânără, de 26 de ani, a plonjat cu maşina în Dâmboviţa, tot în zona Vitan. Femeia a murit pe loc, lăsând în urma ei un soţ îndurerat şi un bebeluş orfan. 

Locul tragediei, năpădit de buruieni

În luna februarie, cele două tragedii ne-au îngrozit. I-am plâns pe morți, i-am înjurat pe hoți, i-am blestemat pe edili. Apoi, am început să sperăm. La două zile de la al doilea accident fatal, autoritățile au anunțat măsuri în forță pentru securizarea malurilor Dâmboviței. 

Abia după moartea a două persoane, edilii și-au dat seama că trebuie să ia măsuri pentru protejarea șoferilor. Pe Splaiul Unirii urmau să fie amplasate, în regim de urgență, parapeți din beton și limitatoare de viteză. La 74 de zile de la cele două tragedii, Administrația Străzilor, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, n-a făcut decât să aplice pe asfalt niște „cocoașe” din cauciuc. Hulite de șoferi, aceste echipamente au menirea de a tăia elanul vitezomanilor. Cu toate că anunțaseră că vor amplasa astfel de limitatoare pe ambele sensuri de mers, ele lipsesc cu desăvârșire pe sectorul de drum cuprins între târgul auto și drumul spre Glina, adică la ieșirea din oraș. În loc de parapeți din beton, pe maul râului au crescut buruieni. 

În zona unde și-a pierdut viața tânăra de 26 de ani, plantele au acoperit până și cele câteva coroane de flori, depuse la locul tragediei de rude și prieteni. Cetina de brad s-a ofilit, la fel ca și speranța noastră că admistrația locală a Capitalei acționează în interesul locuitorilor acestui oraș. Până la închiderea ediției, reprezentanții Municipalității nu au oferit un punct de vedere, în ciuda faptului că au fost contactați. 

Mai multe