Îţi mulţumesc, îngerul meu salvator!

15 aprilie 2013 16:09   Național
Ultima actualizare:

Marian Becheanu, 14 ani, a fost înger păzitor pentru micuţul Gabriel, 3 ani, care a căzut, sâmbătă, într-o fântână. Ieri, puştiul a fost externat din spital şi a ajuns acasă, în localitatea doljeană Segarcea. Cei doi s-au îmbrăţişat, iar Marian nu şi-a putut stăpâni lacrimile de emoţie.

Sâmbătă, la orele prânzului, toată suflarea din Segarcea şi zeci de pompieri şi salvatori încercau cu disperare să salveze viaţa micuţului Gabriel, căzut în fântâna din curtea casei părinteşti. Marian Becheanu, un copil de 14 ani, nu a stat nici o clipă pe gânduri şi i-a convins pe pompieri că doar el este suficient de slab ca să încapă în fântână. Ieri, la 48 de ore de la operaţiunea spectaculoasă de salvare, Marian şi Gabi s-au reîntâlnit.

Două ore a fost captiv în fântână micuţul Gabi, până când a fost salvat

Puştiul a fost externat din spital şi singurul lucru care mai aminteşte de drama prin care a trecut este bandajul gipsat din jurul gâtului. Acasă a fost aşteptat de Marian şi de un cadou pe care şi-l dorea de mult: o bicicletă roşie nou-nouţă. „Am venit acasă la Gabi să văd ce face. Când a intrat în cameră şi m-a văzut, a început să râdă. Mi-a sărit în braţe, m-a pupat şi mi-a spus <<Mulţumesc>>. Am simţit un gol în stomac în momentul în care l-am văzut'', a spus Marian Becheanu. ''De astăzi înainte, pe lângă cei doi copilaşi ai mei mai am un băiat. Marian l-a scos pe Gabi din fântâna de 15 metri, iar eu o să am grijă să nu îi lipsească nimic'', a declarat Nicolae Ruiu, tatăl lui Gabriel.

Marian Becheanu a fost singurul care a încăput în fântâna îngustă şi l-a salvat pe băieţelul de 3 ani

Puţini ştiu că eroul de 14 ani din Segarcea a mai salvat doi oameni de la moarte. În urmă cu trei ani a scos două persoane dintr-o maşină care luase foc.Atunci, pompierii i-au mulţumit pentru curaj. Deşi este mai tot timpul cu zâmbetul pe buze, Marian are o poveste tristă de viaţă. A fost părăsit de mamă şi stă într-o casă modestă cu tatăl şi bunicul, care l-au crescut cu frică de Dumnezeu.

Fericit, tatăl copilaşului i-a mulţumit şi l-a strâns în braţe pe Marian  

„Nimic din ce s-a întâmplat până acum nu este întâmplător. Vreau să devin salvator profesionist la pompieri. Când i-am văzut pe toţi cât au muncit acolo să îl ajute pe Gabriel m-am emoţionat. M-am hotărât să cobor eu după prietenul meu în fântână şi mă bucur că acum este în viaţă, iar de acum înainte vom fi ca doi fraţi", a spus, cu lacrimi în ochi, Marian.

Mai multe