Jaful de 19.000 de lei, secundă cu secundă

6 iulie 2016 21:05   Național
Ultima actualizare:

Acţiune fără precedent a oamenilor legii după jaful armat de la o bancă din Bistriţa. Judeţul a fost împânzit de filtre de poliţie, iar în vămi s-a dat alarma. Şi, în sfârşit, după mai bine de 12 ore de la atac, se părea că anchetatorii au o pistă importantă. Un suspect care încerca să treacă în Ucraina prin Vama Siret a fost reţinut. Din păcate pentru oamenii legii, se pare că bărbatul respectiv nu a avut de-a face cu jaful.

Marţi seara, ora 11.30, graniţa cu Ucraina, în Vama Siret.

Din Bistriţa până în acest loc sunt 211 kilometri. Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, atrage atenţa poliţiştilor de frontieră.

Motivul? Omul îşi lăsase maşina cu câteva sute de metri mai în spate, într-o parcare, şi încerca să treacă pe jos graniţa spre Ucraina.

Mai mult, se potrivea bine cu semnalmentele primite de poliţiştii de frontieră, care îl descriau pe autorul jafului armat din Bistriţa.

Cu 13 ore în urmă, la ora 10.20, un individ a intrat liniştit în sucursala Raiffeisen din centrul oraşului, a scos un pistol de la brâu şi i l-a pus la tâmplă casierei.

A obligat-o să deschidă sertarul securizat în care ţinea banii, i-a băgat într-o pungă şi dus a fost. La nivel de judeţ s-au organizat imediat zeci de filtre, dar fără succes.

După ce poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe bărbatul cu cetăţenie română-ucraineană la Vama Siret, şi l-au audiat mai multe ore, se pare că ancheta s-a blocat într-un zid.

Foarte probabil, el nu este persoana care a jefuit banca. Acest lucru survine în urma declaraţiei purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, Sorin Corlăţean, care a declarat că încă nu a fost identificată persoana care să fie suspectată de săvârşirea acestor fapte.

Conform unor martori, bărbatul reţinut iniţial s-ar ocupa cu vânzarea de maşini la mâna a doua. El nu avea pistol asupra sa, şi nici în maşină, însă ar fi deţinut o sumă de bani.

Mai multe