Jucării în fața Ambasadei Norvegiei la București

13 ianuarie 2016 8:13   Național
Ultima actualizare:

Drama familiei Bodnariu, căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii, este departe de a se sfârși. Români de pretudindeni au protestat în fața ambasadelor Norvegiei cu pancarte și lozinci. Acum, sunt invitați să vină cu jucării.

O invitație inedită pentru a protesta în sprijinul familiei Bodnariu: veniți cu jucării în fața Ambasadei Norvegiei la București. Propunerea a venit din partea lui Mihai Gâdea și a fost lansată în direct, la emisiunea pe care acesta o realizează la Antena 3, ”Sinteza zilei”.

”Vreau să duc aceste jucării în fața Ambasadei Norvegiei la București. Să le ia și să le trimită ei copiilor pe care i-au răpit. Cred că e ceva care va fi ușor de reținut și vizibil. O jucărie lăsată în fața Ambasadei Norvegiei pentru copiii pe care i-au răpit”, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3, fără să precizeze când va avea loc acest protest inedit.

Realizatorul Antena 3 a inițiat și o petiție online pentru copiii familiei Bodnariu. Astăzi, 13 ianuarie, aceasta fusese semnată de aproape 83.000 de persoane.

Petiția va fi înmânată Majestăţii Sale Regele Harald al V-lea al Norvegiei, premierului Erna Solberg, preşedintelui Parlamentului European Martin Schulz, secretarului general al ONU Ban Ki-Moon şi preşedintelui UNICEF Maleeha Lodhi.

Mai multe