Judecător reţinut pentru trafic de influenţă

1 februarie 2013 8:54   Național
Ultima actualizare:

Judecătorul Petre Adrian Podea, de la Tribunalul Prahova, a fost reţinut pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi acceptat să primească mită de la administratorul unei firme pentru o soluţie favorabilă unui fost angajat al societăţii care execută o pedeapsă cu închisoarea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Ploieşti îl cercetează pe judecătorul Petre Adrian Podea pentru primirea sumei de 3.000 de lei de la George Sorin Florea, asociat şi administrator al societăţii Rusara Prodcom SRL. Acesta din urmă este anchetat pentru cumpărare de influenţă potrivit unui comunicat al DNA remis Mediafax.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat joi reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului

Procurorii DNA au cerut vineri Curţii de Apel Ploieşti arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru 29 de zile. Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în decembrie 2012, George Sorin Florea i-ar fi promis judecătorului Petre Adrian Podea că îi dă 3.000 de lei, dacă va interveni pe lângă un magistrat de la Judecătoria Ploieşti pentru ca acesta să admită o cerere de eliberare condiţionată formulată de un fost angajat la firmei administrate de Florea, care execută o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit corespondentului Mediafax, în mod repetat, judecătorul Podea i-ar fi solicitat colegului său de la Judecătoria Ploieşti să pronunţe o soluţie favorabilă în dosar, spunându-i că George Sorin Florea este dispus să îi dea 2.000 de lei. Magistratul de la Judecătoria Ploieşti a refuzat propunerea de primire a banilor şi l-a denunţat pe judecătorul Petre Adrian Podea.

În 27 decembrie 2012, Judecătoria Ploieşti a respins cererea de eliberare condiţionată făcută de magistrat care rămâne astfel în arest preventiv.

Mai multe