Judecătorii ieşeni i-au interzis unei tinere să practice videochatul timp de doi ani. Care este motivul

27 martie 2021 18:49   Național
Ultima actualizare:

Judecătorii din Iași i-au interzis unei tinere să practice videochatul, pe o perioadă de doi ani. Aceasta a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au condamnat-o joi, 25 martie, pe Iulia C., o tânără din Iaşi, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

În plus, judecătorii i-au interzis tinerei să mai presteze activităţi de videochat, după ce a şantajat un client francez, ameninţându-l că publică imagini indecente cu el pe reţelele sociale. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

Motivul pentru care instanța i-a interzis unei tinere să mai practice videochat

„Instanţa îi aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a practica activităţi de expunere, în direct sau înregistrate, adresate unui public sau unui individ, prin tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, a unor comportamente ori discuţii sexuale explicite, pe o perioadă de doi ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, au menţionat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi, potrivit bzi.ro.   

De asemenea, instanţa i-a confiscat telefonul şi a pus-o la muncă în folosul comunităţii. „Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iaşi – Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, fie în cadrul fie în cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola»”, au subliniat judecătorii.  

Potrivit procurorilor, după ce tânăra a intrat în discuţii cu un cetăţean francez, aceasta a salvat fotografii în ipostaze indecente cu acesta. Ulterior, femeia ar fi început să-l şantajeze şi i-ar fi cerut diverse sume de bani timp de aproape 7 luni. La un moment dat, omul de afaceri francez a apelat la oamenii legii.   

Pe lângă pedeapsa primită, ieşeanca a fost obligată să îi plătească despăgubiri omului de afaceri francez, victima din acest dosar: 425 de euro, prejudiciul material, şi 1.000 de euro, contravaloarea prejudiciului moral.

Mai multe