Klaus Iohannis l-a numit pe prim-ministrul Florin Cîţu ministru interimar al Sănătăţii

14 aprilie 2021 19:33   Național
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care l-a numit interimar la Ministerul Sănătăţii pe premierul Florin Cîţu.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătăţii, interimar”, arată Administraţia Prezidenţială. 

Premierul Florin Cîţu a trimis la Cotroceni miercuri documentele privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. La scurt timp, şeful statului a semnat decretul de revocare a acestuia. Şeful Guvernului îi propusese vicepremierului Dan Barna să preia interimar portofoliul. 

În schimb, Dan Barna a afirmat că şi desemmnarea sa ca interimar la Ministerul Sănătăţii este tot o decizie unilaterală. „Este o altă decizie unilaterală luată fără consultarea USR-PLUS, fără consultarea mea şi e o decizie care confirmă din nou imaturitatea şi lipsa de înţelepciune politică.

Am discutat cu preşedintele şi vom găsi o soluţie. Demisia din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu. O coaliţie de guvernare nu poate să funcţioneze decât dacă există respect”, a explicat Barna, potrivit news.ro.

Liderul USR a adăugat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS. El a cerut o întâlnire de urgenţă a coaliţiei de guvernare miercuri sau joi pentru a avea un dialog responsabil cu Ludovic Orban şi Kelemen Hunor pentru retragerea încrederii lui Florin Cîţu.

Mai multe