Klaus Iohannis obligat să o revoce pe șefa DNA! CCR a dat dreptate Guvernului

30 mai 2018 16:12   Național
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi anunță news.ro. Curtea Constituţională a admis sesizarea Guvernului privind existența un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a respingerii de către şeful statului a cererii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis a precizat îainte de aflarea deciziei, că, indiferent de decizia judecătorilor constituționali, va aștepta motivarea Curții.

”Indiferent ce va decide Curtea, voi aştepta decizia, voi aştepta motivaţia, voi citi şi voi acţiona în consecinţă”, a afirmat Klaus Iohannis potrivit news.ro.

Pe 19 mai, au avut loc pledoariile în această speță în fața CCR. Atunci, din partea Guvernului Dăncilă a pledat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în timp ce Preşedinţia a fost reprezentată de consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu.

În 22 februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat declanşarea procedurilor de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi. Ca motivație pentru schimbarea șefei DNA, Toader a prezentat un raport de 36 de pagini, cu 20 de puncte, care prezintau 20 de “categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 - februarie 2018.

În replică, în 16 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, spunând că motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă

Mai multe