Klaus Iohannis, pesimist după discuția cu premierul despre bugetul pentru 2017

11 ianuarie 2017 16:38   Național
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a discutat miercuri, 11 ianuarie, pe premierul Sorin Grindeanu și pe ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan. Tema a fost bugetul pentru anul 2017, iar după discuții președintele s-a arătat mai degrabă pesimist.

”Nu va fi deloc ușor de construit un buget cu măsurile deja aprobate și cu încadrarea în deficitul de 3% din PIB, dar acest deficit este obligatoriu”, a declarat Klaus Iohannis la sfârșitul întâlnirii cu prim-ministrul Grindeanu și cu ministrul de Finanțe.Perședintele a subliniat că încă se lucrează la buget, iar întrebările sale au fost legate de intențiile Guvernului. Iohannis a vrut să se asigure că miniștrii vor respecta ținta de deficit de 3% din PIB și procentul de 2% alocat pentru Apărare.

Cum era de așteptat, s-a discutat și despre celebra deja ”gaură” de 10 miliarde de lei găsită de noii guvernanți. ”Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Nu știu de ce a ajuns să se vehiculeze acest termen. Nu poate fi vorba despre o gaură la buget. Pur și simplu nu s-a realizat această sumă. Pentru asta va trebui să răspundă cei care au guvernat. În niciun caz nu a plecat nimeni cu banii”, a spus Iohannis.

Cât despre ancheta parlamentară cu care amenință președintele PSD Liviu Dragnea, Iohannis a îndemnat la calm. ”Cred că ar fi bine s-o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Să nu se ducă discuția la nivel de contre politice”, a mai spus Iohannis.

Mai multe