Klaus Iohannis va organiza o dezbatere politică, însă nu o invită pe Viorica Dăncilă. «A guvernat împotriva românilor»

13 noiembrie 2019 19:03   Național
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale 2019, a anunțat că va organiza, cu echipa sa, „o dezbatere așezată”, marțea viitoare, la care vor fi invitați politologi, formatori de opinie și jurnaliști pentru a dezbate mandatul încheiat și planul său pentru viitorul mandat. Iohannis a explicat însă că nu își dorește o dezbatere cu Viorica Dăncilă, motiv pentru care aceasta nu va fi invitată. Iată declarațiile!

Încă de când au venit rezultatele votului pentru alegerile prezidențiale 2019 din 9 noiembrie, cu fruntașii de pe primele două locuri Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, toată lumea s-a întrebat dacă și când va avea loc o dezbatere politică între cei doi. Inițial, Klaus Iohannis a refuzat să participe la orice întâlnire cu acest scop, însă președintele a anunțat miercuri, 13 noiembrie, că își dorește să organizeze o dezbatere în cele din urmă, însă doar cu jurnaliști, analiști politici și formatori de opinie. Iohannis a explicat că Dăniclă nu va fi invitată, explicând în cadrul unei conferințe de presă și motivele din spatele acestei decizii. 

„Vom discuta mandatul pe care l-am încheiat, planul meu pentru mandatul pe care sper să-l obţin. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a spus preşedintele Iohannis. „Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”, și-a motivat acesta lipsa de interes pentru o dezbatere cu Viorica Dăncilă, fostul premier al României. 

Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”.

„De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD-ului? Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru, dat jos prin moţiune de cenzură, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul împotriva unor persoane cu probleme penale, fiindcă asta a fost uşor de văzut. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor”, a spus Klaus Iohannis.

„Nu accept o dezbatere cu astfel de persoană care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidata acestui PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD, şi ca să fiu bine înţeles, îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere”, a adăugat Iohannis.

„Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, voi organiza eu împreuncă cu echipa mea o dezbatere aşezată, săptămâna viitoare, marţi seara, o dezbatere la care vor fi invitaţi să dezbată împreună cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul meu pentru amndatul care sper să-l obţin în continuare. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnalişti, va fi o discuţie deschisă, aşeazată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a mai spus președintele actual al României. 

Mai multe