Klaus Iohannis: ”Voi convoca un referendum pentru 26 mai. Golăneala PSD a depăşit orice limită”

28 martie 2019 17:32   Național
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, 28 martie, că va convoca un referendum pe probleme din Justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. ”Golăneala PSD a depăşit orice limită”, a spus președintele.

După consultări cu ONG-uri și cu reprezentanții magistraților, președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 28 martie, că s-a decis să convoace un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, motivând că "aşa nu se mai poate".

Președintele Klaus Iohannis a atacat dur guvernarea PSD ALDE.

  • "Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei, declanşat încă de când a preluat guvernarea. De data aceasta pesediştii vor să dea OUG prin care să modifice codurile penale", a declarat Klaus Iohannis.
  • "Golăneala PSD a depăşit orice limită. Nu e nici în spiritul Constituţiei, nu serveşte nici echilibrului democratic în stat ca Guvernl să apeleze la OUG", a mai spus preşedintele.
  • ”Avem premisele unui dezastru pentru România. Adoptarea OUG-urilor ar intra în contradicție cu dreptul Parlamentului de a legifera. Pesedinștii trebuie să înțeleagă că Justiția nu este la bunul lor plac.”
  • ”Justiția este o temă de interes național. Cetățenii au dreptul să decidă dacă vor să lase corupția să devină politică de stat.”
Mai multe