L-au închis în maşină şi au plecat să viziteze salina - FOTO

22 august 2014 21:01   Național
Ultima actualizare:

Câtă inconştienţă! Cum să-ţi laşi bebeluşul de doar câteva luni închis într-o maşină parcată la soare, la temperaturi de 30 de grade Celsius? S-a întâmplat miercuri, în parcarea Salinei Turda, unde doi părinţi din Suceava şi-au abandonat copilaşul timp de 2 ore şi jumătate, ca să se poată plimba liniştiţi.

Au plecat în concediu cu bebeluşul de doar câteva luni, dar când au ajuns la Salina Turda, din Cluj, şi-au dat seama că îi cam încurcă. Aşa că părinţii l-au închis în maşina parcată la soare şi au plecat la plimbare, singuri.

La un moment dat, câţiva vizitatori au fost alertaţi de plânsetele disperate ale micuţului. Când şi-au dat seama de unde se auzeau scâncetele, oamenii au rămas înmărmuriţi. Bebeluşul aflat pe bancheta din spate a maşinii era roşu tot, transpirat, cu picături de apă care curgeau pe el, tremura şi avea simptome de hipertermie.

Două ore de coşmar 

Personalul de la poarta salinei le-a spus trecătorilor că părinţii coborâseră în subteran de aproape două ore! Dana Marina Ionescu, o turistă din Bucureşti, nu a stat prea mult pe gânduri şi a început imediat să forţeze portiera maşinii pentru a-l elibera pe micuţ înainte să păţească ceva rău. Femeia a scos bebeluşul afară şi s-a aşezat cu el pe o bancă, la umbră, unde a încercat să îl hidrateze cu biberonul. După alte 35 de minute, şi-au făcut apariţia şi părinţii inconştienţi.

S-au mirat când au văzut micuţul în braţele femeii, însă nu au arătat nici urmă de îngrijorare. Erau detaşaţi după plimbarea lungă făcută în salină şi au spus doar că e pentru prima dată când îşi lasă copilul singur în maşină. Fără să îi mulţumească femeii că i-au salvat bebeluşul, oamenii l-au luat din braţele acesteia şi şi-au continuat drumul. Reacţia lor a stârnit revolta trecătorilor care spuneau că părinţii ar trebui decăzuţi din drepturi. 

Mai multe