«L-au ţinut 12 ore în comă, în sediul Poliţiei»

28 mai 2012 15:22   Național
Ultima actualizare:

Anchetă la sediul poliţiei din localitatea botoşăneană Darabani. Un bărbat a fost găsit în comă de gradul IV, la 12 ore după ce a fost reţinut. Ionel Ciobanu (53 de ani) a fost operat, însă şansele lui de supravieţuire sunt minime.

Totul a început sâmbătă seara, când botoşăneanul Ionel Ciobanu a băut împreună cu soţia (foto stânga), la un eveniment organizat de primăria din localitatea Viişoara, unde au fost premiate cuplurile care împliniseră 50 de ani de căsătorie.

Băut bine, bărbatul a încercat să intre cu căruţa în curtea căminului cultural. A fost oprit de poliţiştii care erau la faţa locului, iar Ciobanu a început să dea în dreapta şi stânga cu biciul.

L-a lovit pe Mircea Grigore, şeful Postului de Poliţie din Viişoara, căruia i-a spart arcada şi care va avea nevoie 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Oamenii legii spun că l-au dus la Postul de Poliţie din Viişoara, unde i-au întocmit dosar penal pentru ultraj.

Deşi Ionel Ciobanu abia se mişca, poliţiştii spun că au crezut că e mort de beat şi l-au lăsat să doarmă.

Bărbatul a stat o noapte întreagă la secţia de poliţie din Darabani

Pentru că nu se mai trezea, aceştia au cerut ajutor medical. Bărbatul a fost preluat de Ambulanţă din sediul Poliţiei Darabani şi a fost dus la spitalul din Botoşani.

Aici s-a constatat că bărbatul avea leziuni severe la cap şi a fost transferat la Neurochirurgie în Iaşi.

„Are numeroase leziuni asupra cărora nu se poate interveni, creierul este foarte afectat. Prognosticul este extrem de rezervat. Este la Reanimare", a spus doctorul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Soţia bărbatului, Ileana Ciobanu, este convinsă că bărbatul a fost bătut de poliţişti.

„Era conştient când a plecat de lângă mine. L-au bătut poliţiştii", a spus femeia, care este hotărâtă să depună plângere împotriva poliţiştilor.

Mai multe