La 23 de ani, un polițist român a salvat 60 de vieți. Cum a ajuns pe un panou publicitar în SUA

11 noiembrie 2020 17:11   Național
Ultima actualizare:

Un polițist de frontieră român este considerat erou în SUA, după ce povestea lui a fost folosită într-o campanie privind încurajarea donării de sânge. Robert, în vârstă de 23 de ani, a salvat 60 de vieți donând sânge.

Totula început în 2017, când se pregătea să devină polițist de frontieră. Atunci tânărul a donat sânge pentru prima dată pentru un pacient care se zbătea între viață și moarte pe un pat de spital. În doar trei ani, Robert a salvat 60 de vieți, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. Povestea lui a ajuns să fie proiectată pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, în New York. Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi.

”- Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreți să ajutați, v-am rămâne recunoscători, le-a spus comandantul elevilor adunați pe platoul unității.

- Donez eu!, a răspuns Robert, fiind primul care a făcut un pas în față.

Era prima dată când dona sânge și nu știa exact procedura, însă voia să ajute. Această primă experiență l-a făcut să înțeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a MAI.

Mai citește și: 

Cum a salvat un echipaj de poliție un copil de doi ani. Mesajul emoționant al tatălui micuțului

Cine este polițistul erou care a împușcat patru jihadiști în timpul atentatelor din Spania

Mai multe