La opt ani, bate munţii cu bicicleta

18 august 2017 15:39   Național
Ultima actualizare:

Peste 80 de oameni, dintre care copii de numai câţiva anişori, s-au adunat duminica trecută la poalele Munţilor Mehedinţi pentru Karst Isverna MTB, un concurs de mountain-bike de tip maraton, aflat la a doua ediţie.

Concurenţii au putut opta pentru două tipuri de traseu: unul scurt, de 19,8 km, şi unul lung, de 41,6 km. Pe traseul scurt l-am găsit şi pe Alexandru Pătraşcu, un băieţel de numai 8 ani, venit cu părinţii tocmai din Bucureşti. Curajos, copilul a ţinut piept adulţilor şi a pedalat fără oprire prin păduri, pajişti, grohotişuri, văi abrute şi creste de munte. “El a fost cel mai mic concurent, un puşti super. La un moment dat a trecut pe lângă mine pe traseu şi mă întreba ce distanţă a parcurs până acolo. Eu mă aşteptam să fie obosit şi să fie interesat dacă mai are mult până la final”, a declarat Ştefan Iorga, unul dintre voluntarii implicaţi în organizarea concursului.

După sportul făcut în aerul curat de munte, concurenţii şi-au refăcut forţele cu bucate delicioase pregătite de Chef Foa, apoi s-au distrat până seara târziu la concerte de muzică rock şi populară.

Mai multe