"La spitalul din Slobozia mănânc cea mai bună tocăniţă!"
În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, există o cantină unde absolut oricine poate mânca două feluri de mâncare cu numai cinci lei. Directorul unităţii, Adrian Berbece, se laudă că, în fiecare zi, zeci de clienţi îi trec pragul.
Îţi este foame şi deschizi portofelul. Din interior, compozitorul George Enescu te priveşte senin de pe bancnota de cinci lei. Doar atât ai în portmoneu.
Stomacul nu cunoaşte însemnătatea banilor şi îşi cere drepturile. Ce poţi lua cu cinci lei? Câţiva covrigi sau două merdenele, însă te-ai săturat de acelaşi „meniu” zilnic. La Spitalul Judeţean din Slobozia, oricine se poate desfăta cu două feluri de mâncare. Preţul este fix, îndiferent de ziua săptămânii: cinci lei.
„Astăzi avem, pentru cei care ne calcă pragul, ciorbiţă de cartofi, chifteluţe marinate cu orez, murături şi chifle făcute chiar de noi. Sunt preferatele clienţilor, le servim aburinde. Oricine este binevenit să mănânce aici, de la rudele pacienţilor şi până la oamenii de pe stradă. Garantez pentru calitatea ingredientelor şi a mâncărurilor, chiar şi eu mănânc aici în fiecare zi, contra cost, bineînţeles”, ne-a declarat managerul spitalului, Adrian Berbece.
"Garantez pentru calitatea mâncării"
La o masă alăturată, Mihnea Guţu (44 de ani), muşteriu vechi, plescăie mulţumit din buze la vederea farfuriilor pline ochi, oferite cu generozitate de Rodica Mănăică (57 de ani), una dintre bucătărese. “Pentru o sumă modică, sunt răsfăţat cu preparate ca la mama acasă. În plus, meniul e diversificat. Şi, ca să pun punctul pe I, nimeni nu găteşte mai bine decât tanti Rodica. Face nişte tocăniţe, de te lingi pe degete”, ne-a mărturisit Mihnea.
La auzul laudelor, faţa femeii se înroşeşte de plăcere. I-au mers la inimă cuvintele bărbatului. „Ei, lăsaţi, că nu gătesc singură. Suntem o echipă şi meritul nu e numai al meu. Însă, dacă v-a plăcut, vă mai aşteptăm şi mâine pe la noi”, spune bucătăreasa.