La terasă sau balcon, e locul de fumător

7 martie 2016 21:54   Național
Ultima actualizare:

Mai sunt fix opt zile până când fumătorii îşi vor lua adio de la aprins ţigara în interiorul localurilor. Din 16 martie, Legea antifumat intră în vigoare. Patronii au amenajat deja spaţiile unde viciul va fi acceptat.

În restaurante, cluburi şi baruri tai fumul cu cuţitul. Mulţi clienţi sunt fumători şi nu vor să renunţe la plăcerea de a pufăi nici măcar atunci când iau masa. Din 16 martie, nu vor mai avea încotro.

Doar afară vor mai putea să-şi aprindă ţigara sau trabucul. Patronii din Centrul Vechi al Capitalei au amenajat spaţii speciale, unde perdeaua de fum nu deranjează pe nimeni. Cei de la “Old City” au o terasă interioară şi mulţi clienţi pufăie deja aici.

“Anunţăm clienţii încă de la intrare că avem terasa în spate amenajată pentru ei”, ne-a spus Nicu, care luni lipea în tot localul abţibilduri informative: “în acest local nu se fumează” şi “loc pentru fumat”.

În “La Bonita” se trage din ţigară doar pe balconul de la etaj, unde au fost aranjate câteva mese. Managerul de la Dristor Kebap aşteaptă să primească autorizaţia din partea Primăriei Capitalei ca să amenajeze o terasă cu 30 de mese în faţa shaormeriei.

“Localurile care nu au terase pentru fumători au pierdut contractele de marketing cu firmele de ţigarete. Vorbim de o pagubă de câteva mii de euro”, ne-a spus unul dintre afaceriştii din zonă. Şi clienţii s-ar putea împuţina, mai ales în sezonul rece, când nu mulţi vor accepta să dârdâie pe la uşi.

Mai multe