Lăsat pieton de un păhărel de palincă!

11 august 2014 22:41   Național
Ultima actualizare:

Trei luni va fi pieton şi a plătit şi cu funcţia. Romeo Olteanu, prefectul judeţului Iaşi, a fost implicat într-un accident rutier, duminică seară. Poliţiştii au avut surpriza să constate că acesta avea o alcoolemie de 0,32 la mie.

Prefectul judetului Iaşi, Romeo Olteanu, a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile, după ce a fost implicat într-un accident rutier, duminică seara. Era în drum spre stadion, la volanul maşinii instituţiei, marca Volkswagen Touareg, pe strada Sărărie, din Iaşi, când de pe o stradă laterală a ieşit un autoturism BMW, condus de un şofer de 19 ani care nu s-a asigurat. În urma izbiturii, maşina prefectului a ricoşat în alt autoturism, un Logan. 

„Nu am apucat să frânez. Mi-a ieşit în cale o altă maşină de pe o stradă lăturalnică. Ce să spun? Un şofer de 19 ani, cu carnet de 7 luni. Nu s-a asigurat şi m-a lovit. Nici o persoană nu a fost rănită, asta e important. M-am dus ca orice cetăţean, am dat declaraţii, iar la controlul alcooltest a rezultat 0,32 la mie în aerul respirat. Băusem un păhărel de palincă la masa de prânz. Pe asta m-am bazat, că îl băusem cu multe ore înainte. Trebuia să ajung la meciul de fotbal CSMS Iaşi - Petrolul Ploieşti, considerat de risc mediu. În astfel de situaţii, prefectul sau subprefectul trebuie să fie prezent pentru a lua măsuri în caz că sunt incidente. Şoferul instituţiei avea o problemă cu copilul, subprefectul este în concediu, aşa că m-am dus eu. Asta e! Am plătit amenda de 810 de lei şi am rămas pieton”, ne-a povestit Romeo Olteanu. Ieri, la cererea Ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, prefectul Olteanu şi-a dat demisia „de onoare” din funcţie.

Mai multe