Laura Codruta Kovesi se judecă cu Antena 3

4 aprilie 2017 9:48   Național
Ultima actualizare:

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a venit, marți dimineața, la Curtea de Apel Ploiești, unde are loc un nou termen în procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 și mai multor angajați ai acestuia, transmite news.ro.

Laura Codruța Kovesi a ajuns, în jurul orei 8.30, la Curtea de Apel Ploiești, unde se judecă procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 și mai multor angajați aia cestuia. La instanța ploieșteană a venit, în jurul orei 9.00, și jurnalistul Răzvan Savaliuc, aflat printer cei pe care Kovesi i-a dat în judecată.

Acesta este cel de-al doilea termen al procesului după ce a fost strămutat la Ploiești de la Curtea de Apel Pitești. Termenul anterior s-a încheiat cu o amânare la solicitarea pârâților.

Dosarul în care șefa DNA îi denunță pe jurnaliștii Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de mușamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu și care între iunie 2016 și ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curții de Apel Pitești, a fost strămutat prin deciziea Înaltei Curțide Casație și Justiție. El a fost scos de pe rolul instanței piteștene în 19 ianuarie, fiind pentru a doua oară când instanța supremă a decis strâmutarea procesului.

În 21 aprilie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis strămutarea acestui dosar de la Curtea de Apel București, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 și avusese primul termen în 23 martie 2016. Cererea de strămutare a fost formulată de Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor și SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată în nume personal, după afirmațiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul „Bercea – Mircea Băsecu”.

Dosarul trimis la Curtae de Apel Pitești a fost înregistrat în 3 mai 2016, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit la 8 iunie 2016.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca șefa DNA să primească 250.000 de lei daune morale în dosarul în care a dat în jduecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei pentru acuzațiile de mușamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.

Mai multe