«Le-am cerut să-mi arate chiloţii!»

11 mai 2014 19:11   Național
Ultima actualizare:

Incredibil câte se pot întâmpla în şcolile din România! Zilele trecute, elevele de la Şcoala Gimnazială din localitatea Călineşti Oaş, judeţul Satu Mare, au fost scoase la careu pentru a fi controlate la chiloţi. Directoarea adjunctă era convinsă că o fată a făcut sex în toaletă şi a vrut s-o prindă.

Se ştie că în pauzele dintre ore, pe holurile şcolilor din România e haos. Fără a fi supravegheaţi, pentru că profesorii se află în cancelarie, elevii îşi fac de cap cum vor: cei mici se aleargă, alţii se bat, iar cei mari se ascund prin tot felul de colţişoare pentru a trage din ţigară sau pentru o porţie de pipăială, aşa ca între colegi.

Un caz revoltător a ieşit la iveală în judeţul Satu Mare. Miercurea trecută, femeile de serviciu de la Şcoala Gimnazială din comuna Călineşti Oaş au găsit în toaletă o pereche de chiloţi. Cu chiloţii în vârf de băţ s-au dus la directoarea adjunctă care a convocat toate elevele în curtea şcolii. Aşadar, directoarea Adriana Ciul a luat poziţia de drepţi şi le-a cerut fetelor, cu ton milităresc, să-i arate chiloţii pe rând. Timorate, elevele s-au conformat şi i-au arătat directoarei-psiholog bulinele şi floricele de pe chiloţi. Când i-a venit rândul unei fetiţe de clasa a V-a, aceasta n-a avut ce să-i arate, întrucât chiloţii ei erau cei găsiţi în toaletă. Mama fetei respective a povestit, pentru informatia-zilei.ro, cum s-a petrecut totul: în pauză, câteva fete s-au stropit cu apă. Din cauză că lenjeria i-a fost udată, fetiţa a hotărât, la repezeală, să scape de chiloţi, aruncându-i, din greşeală, lângă coş.

Directoarea spune că percheziţia corporală a fost, de fapt, o lecţie: "Pentru a afla cine e responsabil şi pentru că nimeni nu a recunoscut, le-am rugat să îşi ridice elasticul de la chilot deasupra beteliei de la pantaloni. Tot ce am făcut a fost pentru a le educa şi pentru a le explica că aşa ceva nu este normal", a declarat Adriana Ciul. Inspectoratul Şcolar Satu Mare s-a autosesizat în acest caz. Prin urmare, aşteptăm măsuri.

Mai multe