Legea amnistiei şi graţierii a fost respinsă definitiv

18 noiembrie 2014 19:09   Național
Ultima actualizare:

Proiectul controversatei legi a amnistiei şi graţierii, care zăcut în sertarul Comisiei Juridice de mai bine de un an, a fost respins astăzi de plenul Camerei Deputaţilor.

Propunerea de respingere a acestui proiect a venit din partea lui Klaus Iohannis încă din timpul campaniei electorale. După câştigarea alegerilor, Iohannis a cerut Parlamentului să se întrunească marţi pentru a respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. „Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine (n.r.- marţi) să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi s-o pice. Tot mâine să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate”, a declarat Iohannis, în prima sa conferinţă de presă, după câştigarea alegerilor.

Legea amnistiei şi graţierii a fost respinsă, cu 293 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a supus la vot raportul Comisiei Juridice, de respingere a propunerii legislative privind amnistia, deşi astăzi legea ar fi trebuit să intre doar la dezbatere. Zgonea le-a cerut parlamentarilor să voteze împotriva propunerii legislative, "ca să nu mai fie nicio problemă", informează adevărul.ro

Mai multe