Leul Marc a mai băgat un om în spital

20 mai 2012 15:53   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat şi-a văzut, ieri, moartea cu ochii după ce a fost atacat de un leu de la Grădina Zoologică din Braşov. Incidentul vine la doi ani după ce un băieţel de 6 ani a rămas fără o ureche, sfâşiată de acelaşi leu.

Vizitatorul se afla la Grădina Zoologică şi s-a apropiat prea mult de cuşca leilor, încercând să mângâie unul dintre animale, dar acesta a ripostat.

Bărbatul de 43 de ani a suferit trei plăgi zgâriate, una în zona feţei şi două în zona scalpului, deasupra urechii stângi.

El a primit primul ajutor la faţa locului, după care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, se află în afara oricărui pericol.

„S-a aplecat deasupra barelor de protecţie şi a fost zgâriat. A ignorat atât plăcuţele de siguranţă, cât şi afişele care avertizau vizitatorii să nu se apropie", a spus Gheorghe Munteanu, îngrijitor la Zoo Braşov.

Bărbatul a negat că s-ar fi apropiat de cuşca animalului, însă echipajul medical care i-a acordat primele îngrijiri la locul incidentului a constatat că acesta era băut, mirosind a alcool şi având ochii injectaţi.

Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili în ce condiţii s-a petrecut incidentul.

Se pare că leul agresiv este acelaşi animal care, în aprilie 2010, a atacat un copilaş care a încercat să-l hrănească.

Copil sfâşiat când a vrut să-i dea alune

17 aprilie 2010. Un băiat de 6 ani a fost atacat de un leu, în timp ce se afla la Zoo Braşov.

Animalul i-a sfâşiat una dintre urechi şi l-a rănit la mână.

Băiatul se afla la Zoo împreună cu mama şi cu mătuşa lui, dar s-a apropiat prea mult de cuşca leului, fiindcă a vrut să îl hrănească cu alune.

Felina a scos o labă printre gratii, i-a secţionat urechea şi l-a rănit la cap. Micuţul a primit îngrijiri medicale.

Mai multe