LIVE Proteste în Piața Victoriei din București. De ce au ieșit oamenii

2 iulie 2017 19:48   Național
Ultima actualizare:

Duminică spre seară, 2 iulie, primii oameni au început să se strânsă în Piața Victoriei din București. Înarmați cu steaguri și pancarte, aceștia au ieșit să strige împotriva PSD-ului, a corupției și a deciziilor luate de Curtea Constituțională. Și noul premier, Mihai Tudose, este vizat, a cărui numire este considerată "o dezamăgire".

UPDATE 22:15: Plouă torențial în București, dar oamenii au ajuns în fața Parlamentului.

UPDATE 21:25: Chiar dacă a început ploaia în Capitală, 500-600 de oameni continuă marșul. Au ajuns în Piața Universității.

UPDATE 21:00: Protestatarii se află pe Bulevardul Magheru.

UPDATE 20:40: Marșul a început, iar destinația finală este sediul Curții Constituționale.

UPDATE 20:20: DIGI24 spune că la protest participă în acest moment aproximativ 800 de persoane, care se și pregătesc de un marș spre Piața Romană, Piața Universității, Parlament.

UPDATE 20:00: Peste 500 de protestatari s-au adunat în fața Guvernului, iar oamenii încă se strâng, după ce s-au organizat pe rețelele sociale.

Manifestanții sunt nemulţumiţi de ultimele decizii ale Curții Constituționale care a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma "folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane", a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu, a obligat Parlamentul să pună prag la abuzul în serviciul și a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor, notează DIGI24.

Mai multe